søndag 18. oktober 2015

Brente mandler

brente mandler
Brente mandler er kjempegodt. Og med tanke på hvor enkelt det faktisk er å lage er det totalt unødvendig å gå i butikken for å kjøpe det. Fyller du brente mandler på et glass og pynter glasset enkelt har du en fin liten hjemmelaget julegave. Stempelet klarer jeg ikke å finne i nettbutikken akkurat nå, men her er samme teksten med en annen font. 


Her er oppskriften jeg bruker når jeg lager brente mandler - den kan fint dobles, men skal du lage mye er det bedre å lage i flere omganger enn å mangedoble oppskriften, det skaper nemlig bare trøbbel fordi du får for mange mandler i panna og ikke får dekket dem ordentlig med sukker:
100 g sukker
100 g mandler
0,5 dl vann
brente mandler 01
Kok opp vann og sukker i varm stekepanne til du ser at sukkeret begynner å korne seg. Da heller du i mandlene og begynner å røre.

brente mandler 02
Fortsett å røre til alt vannet har fordampet og sukkeret sitter igjen på mandlene som på bildet over. Herfra er det veldig viktig å røre og følge med, for dette går fort. Etter en liten stund begynner sukkeret å karamelisere seg. Noen vil ha mørkebrente mandler, mens andre vil ha lysere brente mandler, det er en smakssak. Jeg foretrekker relativt lyse, mens sukkeret fremdeles er lysebrunt, men her kan man gjøre som man vil.

Ingen kommentarer: